ROM Skippers kwalificeren zich voor EK na tweede plaats op Double Dutch Contest Belgium

din 2 Apr
© Rom Skippers

Op de Double Dutch Contest Belgium hebben de Mechelse ROM skippers mooie prestaties neergezet. Het team 'Stumblebums' behaalde zilver en het team Sizzle bracht brons mee naar huis.

Afgelopen zaterdag was het de jaarlijkse hoogdag voor het Begische fusion wereldje. In de Viernulvier in Gent vond de Double Dutch Contest Belgium plaats. Het team 'Stumblebums' van het Mechelse Switch, bestaande uit Charis Verrept, Charlotte Braet, Kaat Arnouts, Katrien Verbunt, Lydia Wittocx en Niki Huybrechts, behaalde een indrukwekkende tweede plaats. Dit heeft hen een selectie opgeleverd voor de Double Dutch Contest Europe (EK) op 19 en 20 juli in Hongarije.

Switch is de fusiontak van de ROM Skippers Mechelen. Fusion is een unieke discipline binnen rope skipping waarbij double dutch (twee afzonderlijk gedraaide touwen) wordt gecombineerd met acrobatie, dans, gymnastiek en breakdance.

Brons voor nieuwe springers

Daarnaast heeft het team 'Sizzle' een bronzen medaille veroverd in de speed open categorie, met 86 sprongen in 30 seconden. Ondanks enkele nieuwe springers in het team wisten Eva Dilliën, Evi Bastanie, Lotte Van Autgaerden, Nele Vanbuul en Xanthe Van Campenhout aangenaam te verrassen met dit resultaat.

Het derde team, 'Mar-mor' met Arthur Foqué, Jens Bastanie, Maria Povlova, Yana Pensis en Ymke Vandoorne behaalde een mooie vijfde plaats met een opwindende freestyle.