Regiogenoten zakken af naar Rome voor EK atletiek

vrij 31 mei
Christian Iguacel behaalde op het WK indoor goud op de 4x400 meter
© archief RTV

Volgende week vrijdag gaat het EK atletiek van start in het Stadio Olimpico in Rome. Ondanks de moeilijke kwalificatievoorwaarden, opgelegd door Belgian Athletics, gaan toch heel wat regiogenoten het beste van zichzelf laten zien in hun disciplines.

Christian Iguacel, lid van AV Lyra-Lierse, is opnieuw geselecteerd voor de Belgian Tornados. Het 4x400 meter-team behaalde eerder dit jaar al goud op het WK indoor. We gingen na die gouden medaille langs bij de huldiging op het stadhuis in Lier.

Verder gaan nog andere atleten van AV Lyra-Lierse mee naar Rome. Kobe Vleminckx en Simon Verherstraeten zijn geselecteerd voor de Belgian Falcons, het team 4x100 meter. Zij kunnen zich nog kwalificeren voor de Olympische Spelen. Elise Mehuys loopt voor de Belgian Rockets de 4x100 meter bij de vrouwen. Jochem Vermeulen plaatste zich ook voor het EK, dankzij zijn 3:33.21 op de 1500 meter, de achtste beste Europese prestatie van het jaar.

Nog meer regiogenoten in Rome

De 23-jarige Jana Van Lent zal volgende week ook aantreden in Rome. De Bornemse werd vorig jaar Belgisch kampioen op de 10 000 meter en zal in deze discipline ook een gooi doen naar de Europese titel.

Tim Van de Velde van AC Duffel kwalificeerde zich voor het EK met een persoonlijk record op de 3000 meter steeple.

Hoogspringer Jef Vermeiren uit Bevel

Pech voor Vermeiren

Hoogspringer Jef Vermeiren kan helaas niet mee naar Rome, ondanks dat hij wel hoog genoeg geplaatst stond op de kwalificatieranglijst. De federatie Belgian Athletics heeft strenge eisen voor een selectie voor het EK. Zo zou Vermeiren binnen de top 18 op de wereldranglijst moeten staan alvorens hij mee mag dingen naar de Europese titel. De jonge atleet uit Bevel staat momenteel op plaats 24.