Loena Hendrickx valt naast podium op WK in Montréal door val in vrije kür

zat 23 Mar
© RTV

Het is Loena Hendrickx in Canada niet gelukt om wereldkampioen te worden en dat terwijl ze na haar record in de korte kür op nummer 1 stond in het klassement. In het schaatsen is een val vaak nefast en dat was ook in de nacht van vrijdag op zaterdag zo voor Loena.

Fysiek niet helemaal in orde

Een mengeling van zenuwen, last van de enkel en vermoeidheid deden sommige gewaagde sprongen minder gewaagd uitdraaien, concreet werd een drievoudige sprong een tweevoudige, ze moest dus ook haar sprongen tijdens de kür aanpassen omdat je maar 2 keer dezelfde sprong mag maken en dan kwam er ook nog die val.

Uiteindelijk scoorde Loena nog meer dan 200 punten maar dat was te weinig voor het ereschavot. Ze werd 4de op 3 punten van het podium. De Japanse Sakamoto is voor het 3de jaar op rij wereldkampioen en reed een uitmuntende vrije kür die sowieso misschien lastig was om te evenaren.

Moeilijke voorbereiding ligt aan de basis

De voorbereiding was fysiek heel moeilijk zei Loena na de wedstrijd. Ze werd Europees kampioen wat ook de focus was van de campagne dit jaar. Daarna was het heel moeilijk zegt ze en kon er een periode zelfs bijna helemaal niks. De korte kür was natuurlijk top in Montréal en daar trekt ze zich aan op. Volgend seizoen wil Loena er weer staan met de brede glimlach die we kennen. Over 2 jaar zijn er ook de Winterspelen die nu al in haar hoofd spelen.