Lierse traint eerste keer onder nieuwe coach Christophe Grégoire

din 2 Jul
© RTV

Lierse heeft vandaag een eerste keer getraind onder zijn nieuwe hoofdtrainer Christophe Grégoire. De 44-jarige Luikenaar tekende vorige week een contract voor 2 seizoenen en volgt Sven Vandenbroeck op, die naar Zulte-Waregem trok.

Grégoire deed in 1B al ervaring op als T1 bij Seraing en Virton en was afgelopen jaar assistent van de Belgische beloftenploeg. Hij wil beter doen dan de 11de plaats vorig jaar.

De grootste verandering bij de Pallieters dit seizoen is alweer een naamsverandering, zeg niet meer Lierse Kempenzonen maar opnieuw Koninklijke Lierse Sportkring of K. Lierse SK. De naam waar de traditieclub de grootste successen mee boekte, is terug. Nu nog de resultaten, al mikt trainer Christophe Grégoire op een rustig seizoen.

Grégroire, die een spelersverleden heeft bij Moeskroen, AA Gent en Charleroi, laat een job als assistent bij de Belgische U21 nu schieten voor een eerder onzekere opdracht als hoofdtrainer bij Lierse. En het is ook zijn eerste 'Vlaamse' opdracht.

De kern van Lierse is intussen al breed met liefst 27 spelers waaronder nog enkele testspelers en 3 beloften. De opvallendste nieuwkomers zijn de 24-jarige centrumspits Brian Adinany, die overkomt uit de Franse vierde klasse, en verdediger Pietro Perdichizzi, vorig jaar nog bij Westerlo. Ook Lierse jeugdproduct Pieter De Schrijver is weer bij de kern. Hij scheurde in de voorbereiding van vorig seizoen de voorste kruisband van zijn knie en was een jaar out.

De eerste oefenmatch afgelopen weekend won Lierse alvast met 0-10 tegen Lint. En Christophe Grégoire belooft over een maand zijn eerste interview in het Nederlands te geven.