Lierse Kempenzonen wil opnieuw Lierse SK zijn

don 11 Apr
voetbal Lierse
© Archief RTV

Lierse Kempenzonen heeft een naamswijziging aangevraagd: ze willen terug gekend zijn onder de historische naam Lierse Sportkring. Volgens de club gaat het om "meer dan een esthetische aanpassing", maar wel om een titel die de waarden, identiteit en tradities van de club omvat.

Volgens het bondsreglement is een naamswijziging slechts mogelijk wanneer een club voldoet aan specifieke voorwaarden. Het behoud van de identiteit van de club is daar één van. De club zegt alvast zelf dat ze aan alle voorwaarden voldoen.

De naamswijziging wordt zowel binnen de club als bij de supporters massaal gesteund. De aanvraag werd onder andere ondertekend door de clubleiding en het supportersverbond, maar ook door de sponsors, spelers en jeugdspelers.

De club heeft ook een petitie opgestart waar supporters hun steun kunnen uiten voor de naamswijziging. De petitie zal dan ook meegestuurd worden naar de voetbalbond. Die kan je via deze link ondertekenen: https://www.petities.com/koninklijkeliersesportkring#form.