Knappe BK-resultaten voor atleten van Lyra-Lierse en AC Herentals

maa 1 Jul
© RTV

Simon Verherstraeten uit Kessel pakte zaterdag met overmacht en een nieuwe toptijd (10’’15) het goud op de 100 meter, zijn eerste titel bij de senioren na vijf opeenvolgende voor Kobe Vleminckx, die het zilver pakte. Zondag deed Verherstraeten dat kunstje nog eens over. Verherstraeten (foto onder) won de 200 meter in 20’’60, opnieuw een persoonlijke besttijd.

Op de 1500 meter pakte Thomas Vanoppen uit Voortkapel het zilver. De atleet van AC Herentals moest alleen de sterke Pieter Sisk laten voorgaan in een sterk bezette finale.

Ook nu was Kobe Vleminckx tweede, ook al in een persoonlijk record, hij strandde op amper een honderdste. Topvorm dus voor onze Belgische mannen, die door het nieuwe en scherpe rankingsysteem voor de Olympische Spelen wel geen kans meer maken op een ticket voor Parijs.

Jef Vermeiren

Jef Vermeiren was outstanding in het hoogspringen. De Bevelse atleet sprong als enige over 2m19, een seizoensbeste, en slechts 8 centimeter onder zijn persoonlijk record. Nadat hij eerder dit jaar al Belgisch kampioen indoor werd, is hij nu ook de beste Belg outdoor.

Op de 200 meter bij de vrouwen pakt Lien Torfs van Lyra Lierse het brons met een persoonlijk record van 23’’78. Zaterdag won ze nog de B-finale op de 100 meter in een persoonlijk record. Noor Vermeiren, die voor ACHL loopt, viel net naast het podium. Maar de atlete van ACHL is nog maar junior, en verbeterde zowel in de reeksen als in de finale haar persoonlijk record. Dat staat nu op 23’’81.

In de 3000 meter steeple pakte Astrid Van Breedam van Lyra-Lierse als junior het zilver. Ze zet de 4de tijd ooit door een junior neer in België, nl 10’23’’23. Zij is nog maar eerstejaars. Babette Vandeput van Lyra-Lierse is Belgisch kampioen discuswerpen met een worp van 54m51. Ze pakt al enkele jaren na elkaar de titel. Floor Hooyberghs van ACHL, normaal altijd goed voor een medaille, moest opgeven in het polsstokspringen.

Jana Van Lent uit Mariekerke (Bornem)

Op de 5000 meter moest Jana Van Lent, die aan een topseizoen bezig is, tevreden zijn met zilver. Van Lent finishte in 15’36’’53 na Lisa Rooms, die wellicht naar de Spelen gaat. Van Lent is nog maar eerstejaars senior en liet al knappe dingen zien dit seizoen, maar de voorbije weken liep het iets minder voor de atlete uit Mariekerke, onder meer door ziekte. Sofie Van Accom uit Olen werd vierde op deze afstand.

Op de 200 meter bij de vrouwen pakt Lien Torfs van Lyra-Lierse het brons met een persoonlijk record: 23’’78. Zaterdag won ze nog de B-finale op de 100 meter in een persoonlijk record. Noor Vermeiren, die voor ACHL loopt, viel net naast het podium. Maar de atlete van ACHL is nog maar junior, en verbeterde zowel in de reeksen als in de finale haar persoonlijk record. Dat staat nu op 23’’81.

In de 3000 meter steeple pakte Astrid Van Breedam van Lyra-Lierse als junior het zilver. Ze zet de 4de tijd ooit door een junior neer in België, nl 10’23’’23. Zij is nog maar eerstejaars. Babette Vandeput van Lyra-Lierse is Belgisch kampioen discuswerpen met een worp van 54m51. Ze werd al 5 keer Belgisch kampioen. Floor Hooyberghs, van ACHL, normaal altijd goed voor een medaille, moest opgeven in het polsstokspringen.