Drie regiogenotes aan start van Ronde van Italië voor vrouwen

vrij 5 Jul
Sanne Cant, Lore De Schepper, Marthe Goossens - RTV/Brent Peeters
© RTV/Brent Peeters - Sanne Cant, Lore De Schepper en Marthe Goossens mogen zich alle drie opmaken voor de Giro

Zondag start in Brescia de Ronde van Italië voor vrouwen. In de selectie van AG Insurance - Soudal is plaats voor 2 regiogenotes: Lore De Schepper uit Rijmenam en de Balense Marthe Goossens. Bij Fenix-Deceuninck mag Sanne Cant zich dan weer opmaken voor een van de belangrijkste rittenkoersen ter wereld.

Voor Lore De Schepper is het haar eerste grote ronde. De nog maar 18-jarige Rijmenamse geldt als een van de grootste wielertalenten van ons land. Dat bewees ze eerder dit jaar de Grand Prix de Chambéry te winnen, na een indrukwekkende solo van 44 kilometer.

De Balense Marthe Goossens mag voor de tweede keer naar de Giro. Ook vorig jaar mocht ze als eens mee. Dat Goossens, ook nog maar 22, in vorm verkeerd toonde ze de voorbije weken nog op het Belgisch kampioenschap. Daarin pakte ze zilver in de tijdrit, na Lotte Kopecky. In de wegrit was ze goed voor een top-10-notering, ze werd 8ste.

Cant

Ook de zilveren medaille van de wegrit op het BK is erbij. Sanne Cant mag zich na de Tour voor vrouwen de afgelopen 2 jaar, nu opmaken voor haar eerste Giro. De Herentalse wil haar goeie vorm ongetwijfeld nogmaals tonen aan de bondscoach. Afgelopen week toonde Cant zich nog zwaar teleurgesteld over haar niet-selectie voor de Olympische Spelen.

Cants ploeggenote bij Fenix-Deceuninck, Marthe Truyen, zal er niet bij zijn in Italië. De Bevelse is nog niet voldoende hersteld van een breuk in haar handwortelbeentje en moet noodgedwongen forfait geven.