Provincie investeert 250.000 euro in duurzame renovatie kerk Onze-Lieve-Vrouw Olen

woe 7 Jun 2023
De Onze-Lieve-Vrouwkerk in Olen krijgt in de toekomst een grondige make-over en zal het nieuwe onderkomen voor de bibliotheek en het administratief centrum worden. In een bijbehorende aanbouw zal ook de lokale politiepost een nieuwe plek krijgen.

Gedeputeerde voor kerkbeleid Kathleen Helsen (CD&V) ging langs in Olen om de de plannen voor het project te bekijken en toelichting te geven bij de subsidie die de gemeente krijgt. "Vanuit provincie Antwerpen stimuleren we de herbestemming van kerken. Met Kerkplus bieden we inhoudelijke en financiële ondersteuning voor kerkgebouwen die een maatschappelijke invulling krijgen," zegt Helsen. Het provinciebestuur trekt in deze bestuursperiode in totaal ruim 3,8 miljoen euro voor subsidies vanuit Kerkplus. 

“Lokale besturen kunnen vandaag alle financiële ondersteuning gebruiken om grote projecten te realiseren”, vertelt burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V). “De realisatie van het nieuw administratief centrum is nodig om onze dienstverlening verder te kunnen optimaliseren en om te kunnen blijven voldoen aan de hoge energie-eisen.” De kerk moest sowieso gerenoveerd worden, en nu kan het gebouw waar de Olense bibliotheek nu zit teruggegeven worden aan basisschool De Kriebel. 

Foto's: RTV
Renders: a2o-architecten