Partnerartikel

Praktische tips voor iedere verhuizing

maa 22 Aug 2022
Sta jij op het punt te gaan verhuizen, dan komt hier natuurlijk het nodig bij kijken. Het verplaatsen van je hele hebben en houden van A naar B is immers niet zomaar iets en vergt de nodige voorbereiding. Het is daarom dus ook essentieel om van te voren een duidelijke planning te maken, zodat je op de dag zelf exact weet wat er van iedereen verwacht wordt. Omdat toch blijkt, dat het voor de meesten een flinke uitdaging is, hebben we een aantal tips die je hier eenvoudig bij kunnen helpen.

Beginnen met inpakken

Het inpakken is natuurlijk stap één. Toch is ook tijdens het inpakken een gedegen plan van groot belang om ervoor te zorgen dat je ook op locatie B exact weet wat waar naartoe moet. Het is ook niet verstandig om bij de ene huis alles zonder te kijken in te pakken en bij het nieuw huis weer uit te pakken. Dan moet je het in het andere huis alsnog allemaal gaan uitzoeken. Het is dus zaak dat je systematisch te werk gaat en dus ook per kamer alles keurig in dozen doet. Schrijf er vervolgens ook op wat het is en voor welke ruimte het bestemd is. Zo kun je alle dozen per ruimte bij elkaar zetten op de epoxyvloer en weet je precies in welke ruimte de dozen neergezet moeten worden. Zo raakt er niets zoek en blijven al spullen netjes bij elkaar.

Maak een checklist

Het inpakken van alle spullen, dat doe je vaak al in de weken voorafgaand aan een verhuizing. De dag dat het daadwerkelijk gaat gebeuren is de dag dat iedereen tot in detail moet worden geïnstrueerd zodat ze allemaal weten wat ervan ze wordt verwacht. Je zit er ook niet op te wachten, dat mensen als een kip zonder kop aan het slepen gaan en je net nieuwe aangebracht beton ciré in de woon- of slaapkamer beschadigen. Ondanks het feit dat een gietvloer meestal wel tegen een stootje kan, is het belangrijk dat alles vooral met beleid en met een plan gebeurt. Maak daarom voor jezelf een checklist, zodat je exact weet wat er allemaal moet gebeuren en instrueer de rest van de mensen tot in detail.

Regel het vervoer

Iedere keer op en neer rijden met één of meerdere auto’s, dat is natuurlijk niet heel erg praktisch. Zorg er daarom dus ook voor dat je een grote bus of vrachtwagen tot je beschikking hebt, zodat je alles in één of misschien twee keer meekrijgt. Het is namelijk niet heel erg praktisch, dat wanneer je een flink eind moet rijden, je dit meerdere keren moet doen. Heb je zelf geen bus of vrachtwagen en ken je ook niemand die je hierbij kan helpen, dan kun je gelukkig tegenwoordig eenvoudig een bus of vrachtwagen huren. De prijs van de huur, weegt immers niet op tegen de kosten welke je maakt als je meerdere keren op en neer moet rijden. Zorg er dus voor dat je tijdig een bus of vrachtwagen regelt, zodat je niet onnodig vaak op en neer hoeft te rijden.