Politie Lier vat 2 leden van rondtrekkende dievenbende met gerichte acties

vrij 17 Feb 2023
De lokale politie Lier heeft de afgelopen week enkele gerichte acties uitgevoerd in het kader van haar zonaal veiligheidsplan. “Deze acties resulteerden in een aantal mooie resultaten”, klinkt het bij de lokale politie Lier. Zo kon de politie onder meer 4 geseinde verdachten oppakken en overbrengen naar de gevangenis, 4 vuurwapens in beslag nemen, één illegale zwartwerker en twee leden van een rondtrekkende daderbende vatten.

De lokale politie van Lier slaagde er de afgelopen week in om 4 verdachten, die geseind stonden met een bevel tot gevangenneming, te vatten en te laten overbrengen naar de gevangenis. Nog 5 andere geseinde personen werden ook opgepakt voor verhoor. 

Daarnaast heeft de politie één illegale zwartwerker kunnen pakken. De zwartwerker probeerde te vluchten tijdens een bezoek van de deurwaarder. De politie verleende assistentie. Daarnaast heeft de politie ook vier vuurwapens in beslag genomen bij één persoon.

Daderbende

Ten slotte sloeg de lokale politie Lier erin om twee inbrekers te vatten. Zij hadden een inbraak gepleegd op de Oever in Lier, en zetten daarna de vlucht in. De politie werd op de hoogte gebracht en haar ploegen konden de daders opsporen en arresteren, mét een deel van de buit. De verdachten bleken leden te zijn van een rondtrekkende dadergroep, die al heel wat andere inbraken op haar naam heeft staan, onder meer in Limburg. Het duo werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Limburg, die hen verder aanhield.

Foto: archiefbeeld RTV