Plantartica: ontdekkingstocht langs de geuren en kleuren van de natuur

1 jaar geleden
Kunst in Zicht presenteert het Ontdekpakket Plantartica. Dat is een vervolg op de gelijknamige workshop voor kinderen van de lagere school die afgelopen maand plaatsvond in de Hoge Rielen in Kasterlee. Daarbij gaan kinderen op ontdekking in de natuur. Met het ontdekpakket kunnen kinderen nu zelf thuis aan de slag.

Het openlucht-laboratorium prikkelt alle zintuigen: zien, ruiken, voelen en soms ook proeven.

Tijdens de workshop Plantartica ontdekken kinderen van de lagere school de geuren en kleuren van de natuur. De kinderen onderzoeken welke kleur je uit welke plant krijgt, brouwen verf van bloemen uit de tuin en maken een fotoafdruk met de zon. Plantartica is een openlucht-laboratorium waarin alle zintuigen geprikkeld worden: zien, ruiken, voelen en soms ook proeven. 

Nu is er ook het Ontdekpakket Plantartica waarmee de kinderen de ervaringen van het laboratorium ook thuis kunnen beleven. Via een gevuld pakket met vijf opdrachten kunnen ze zelf aan de slag en de wereld van de planten induiken. In de doos zit alles wat er nodig is om van start te gaan in de klas, thuis of ergens anders. Straks meer in RTV Vandaag 

Foto's: RTV