Parket eist 4 jaar cel voor molotovcocktails op Huis van de Mechelaar en gerechtsgebouw

din 16 Jan
molotov_coctail_huis_vd_mechelaar_bron_rtv.jpg
Vanmiddag verschenen twee Mechelaars voor de rechtbank nadat ze in januari van vorig jaar molotovcocktails naar het Huis van de Mechelaar en het gerechtsgebouw hadden gegooid. Het parket eist een celstraf van 4 jaar voor de twee beklaagden. Er vielen geen gewonden, maar in het gerechtsgebouw werd wel een belangrijke elektriciteitsleiding geraakt waardoor de beveiliging van het cellencomplex niet meer werkte.

Frédéric Thiebaut is de advocaat van één van de beklaagden en hij vraagt een celstraf met uitstel voor zijn cliënt. "Ze waren, alvast mijn cliënt, onder invloed van bepaalde middelen op het moment dat deze feiten zijn gepleegd. En ik denk dat het pas later is duidelijk geworden wat de gevolgen waren", stelt de advocaat.

"We hebben gevraagd om met de problematieken die de man heeft en die een verslavingsproblematiek zijn, om daar rekening mee te houden en daar ook oplossingen voor te vinden. Oplossingen waar hij trouwens op dit moment al hard aan aan het werken is. En dat hij ook werkgerelateerd een duwtje in de rug krijgt en een voorwaarde krijgt opgelegd om dat toch te blijven volhouden."

De advocaat van de tweede beklaagde heeft de vrijspraak gevraagd, omdat zijn cliënt de bommen niet heeft gemaakt of gegooid. De rechtbank doet een uitspraak op 13 februari. 


Foto van 27/01/2023: Stadsarbeiders voeren een spoedherstel uit aan een van de ramen in het Huis van de Mechelaar, dat door een molotovcocktail beschadigd werd. (BRON: archief RTV)


Lees ook
Heel wat schade aan gerechtshof na aanslag