Overzicht 20 jaar ontwikkeling Merodegebied in unieke overzichtstentoonstelling

don 18 Apr
© De Merode landschapspark

Drie provincies, negen gemeenten, de Vlaamse overheid en vele andere partners engageren zich al 20 jaar voor een kwaliteitsvolle ontwikkeling van het Merodegebied, op de grens van de Kempen en het Hageland. Deze mijlpaal wordt gevierd met een rondreizende openluchttentoonstelling met foto’s van toen en nu. Die is nu te zien in het begijnhof van Diest en later nog op ander locaties in het gebied.

Alain Pardon uit Langdorp maakt al 20 jaar luchtfoto's van het Merodegebied. En dat sluit perfect aan bij het 20-jarig bestaan van de samenwerking tussen de negen Merodegemeenten. Die wordt getoond in een rondreizende openluchttentoonstelling.

Spectaculaire beelden van natuur, open veld, de abdijen van Tongerlo en Averbode, de kastelen van de Merode wisselen af met achtergrondinformatie rond het landschapspark. Wat vanuit de lucht opvalt is dat naast bos en heide ook water een prominente plaats inneemt in het gebied. Niet alleen door de aanwezigheid van de Grote Nete en de Demer, maar ook de vele vennen en broeken schitteren op foto.

De negen Merodegemeenten mogen elk op hun beurt de expo verwelkomen.