Onaangekondigde werken zorgen al twee dagen voor verkeershinder

din 6 Feb
onverwachte_werken_lier_0602_01.jpg
In Lier was er de voorbije twee dagen veel verkeershinder op de ring, ter hoogte van de Berlaarsteenweg. Daar zijn ze momenteel bezig met dakwerken waardoor het verkeer op de Berlaarsteenweg tot 23 februari maar in één richting door kan. Daarbovenop zijn er onverwacht werken gestart aan de Lispersteenweg net over de grens met Ranst. Die twee werven samen zorgden voor nog drukkere spitsuren dan normaal.
onverwachte_werken_lier_0602_03.jpg

Dat er deze weken verkeershinder ging zijn, was aangekondigd. In de Berlaarsteenweg worden momenteel dakwerken uitgevoerd waardoor de straat tijdelijk een éénrichtingsstraat is geworden. Maar tijdens de spitsuren gisteren en vanmorgen, blijkt die overlast veel groter dan verwacht. Je zou het nu niet zeggen, maar de wachttijden op het druktste moment liepen vanmorgen zelfs op tot een uur en dat kwam deze keer niet door de boeren.

Zowel het Agentschap Wegen en Verkeer als de gemeentebesturen waren niet geïnformeerd over de werken. De stad kreeg intussen te horen dat de werken morgen gedaan zouden zijn, maar wil daar niet op wachten om maatregelen te nemen. Vanavond regelt de politie het verkeer en tegen morgen wil de stad tijdelijk de rijrichting in de Maasfortbaan omdraaien, om zo de verkeersdruk op de ring te verlichten.Zodra de werken afgerond zijn, zal de stad de situatie herevaluaren.