"Noodnummer geopend en mogelijk steun uit Vlaams Rampenfonds"

don 4 Jan
noodnummer.png
In Putte en Sint-Katelijne-Waver was er vanmorgen crisisoverleg over de opvolging van de schade. De gemeenten doen er alles aan om de inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen. Er werd een noodnummer 015 79 36 60 geactiveerd om mensen te helpen bij al hun vragen.

Vandaag wordt de schade verder opgemeten en verdere actie ondernomen. Het stadsbestuur van Mechelen en minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, hebben de nodige ondersteuning beloofd.

Inwoners die schade hebben, wordt aangeraden om zeker foto’s te nemen en aangifte te doen bij de verzekering. De gemeenten zullen daarna een aanvraag doen om de windhoos te laten erkennen als natuurramp zodat inwoners makkelijker financiële steun krijgen.

Asbest

Indien er brokstukken van dakpannen of golfplaten in de tuin of op de oprit liggen, bestaat de kans dat er zo asbest vrijgekomen is. De gemeenten adviseren om dan contact op te nemen met de verzekering om het veilig te laten verwijderen. Wie het toch zelf gaat doen, moet heel voorzichtig zijn en de voorzorgen nemen: een stofmasker, een wegwerpoverall, en -handschoenen. Meer info via: https://ovam.vlaanderen.be/voorzorgsmaatregelen-bij-asbestverwijdering

Foto: RTV