Nieuwe kazerne in Minderhout valt groter uit dan gedacht: stad moet grond bijkopen

woe 20 Dec
In Hoogstraten bestaan al langer plannen om de brandweerkazerne aan de Sint-Lenaartseweg te verhuizen naar een centralere plek. Daarom kocht het stadsbestuur twee gronden aan in de Minderhoutsestraat. Die blijken nu niet groot genoeg voor de geplande nieuwe kazerne en dus moet er extra geïnvesteerd worden in een extra stuk grond. De oppositie is kritisch.

Meer hierover: 
Nieuwe brandweerkazerne Hoogstraten: "Sneller ter plaatse" (RTV Vandaag 27/04/2021)

De aankoop van een extra stuk grond maakt het bouwproject plots ruim 176.000 euro duurder. Het ontwerp van de nieuwe kazerne, waar de brandweerposten van Hoogstraten en Meerle samen zouden zitten, zou zo'n 3.800 vierkante meter vloeroppervlakte nodig hebben. De twee gronden die eerst werden aangekocht, waren samen net geen 4.000 vierkante meter. Dat zou krap worden. 

Eerder al gezegd op gemeenteraad

Op de gemeenteraad van februari dit jaar werd al gezegd dat de oppervlakte van de aangekochte grond te klein zou zijn voor de geplande nieuwe brandweerkazerne. De oppositie vindt het dan ook een zwakke zet van het stadsbestuur om de grond nu nog bij te kopen. Het extra stuk grond is nu voor een hogere prijs aangekocht dan die werd geschat. 


Foto: archief RTV