MOEF! Mechelen Bodukap zoekt buddy’s om jongeren te leren autorijden

woe 6 Sep
Een rijbewijs halen is de jongste jaren veel duurder geworden. Voor jongeren die het al niet gemakkelijk hebben om hun rekeningen te betalen, is de drempel daardoor haast onoverkomelijk geworden. Het project MOEF! in regio Mechelen Bodukap wil, in samenwerking met 2GO vzw, deze jongeren helpen en zoekt hiervoor vrijwilligers.

“Praktijklessen zijn vaak te duur voor jongeren, en daar probeert MOEF! iets aan te doen.”, verduidelijkt Laura Verbruggen, die als vormingswerker van Arktos vzw, samen met andere partnerorganisaties, het project MOEF! uitvoert.

Goede ondersteuning

MOEF! heeft dankzij 2GO vzw al een eigen rijleswagen. Het is nu nog op zoek naar vrijwillige rijbuddy’s die jongeren rijles willen geven. “We hebben al 8 vrijwilligers en 4 duo’s ‘buddy-leerling’ die klaar zijn om te starten. Maar er zijn nog meer jongeren die een rijbuddy nodig hebben,” zegt Laura Verbruggen. De vrijwilligers worden goed ondersteund: ze krijgen een onboardingsessie van 1 dag en een aangepaste begeleiding voor ze op pad gaan met hun aspirant-chauffeur.

De vrijwilligers moeten minstens 8 jaar een rijbewijs hebben en graag met jongeren werken. In ruil daarvoor krijgen ze een leuke opfrissing van de verkeersregels maar vooral de dankbaarheid van de enthousiaste jongeren.

Foto: Pixabay