Retie start met Cambio met 2 deelauto's

woe 12 Jun
Cambio Retie
© Gemeente Retie

Retie is gestart met Cambio autodelen, een flexibel autodeelsysteem. Voortaan staan er 24/7 twee elektrische wagens ter beschikking van de gebruikers.

Cambio autodelen is de perfecte oplossing voor wie maar af en toe een auto nodig heeft, om boodschappen te doen, een familiebezoek, ... Een cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers). Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie ...) hoeft men zich niks aan te trekken, cambio zorgt voor alles.

2 locaties

In Retie staan voortaan dag en nacht twee auto’s klaar voor de gebruikers. Dat kunnen zowel particulieren als organisaties en bedrijven zijn. De deelauto's staan op de parking achter het gemeentehuis (bereikbaar via Kerkhofstraat of Driesstraat) en op de parking ter hoogte van Groenstraat 7

Het initiatief wordt ondersteund door de gemeente. Het komt tegemoet aan lokale parkeerdruk. 1 cambio-wagen vervangt 8 tot 13 particuliere wagens in de buurt. Het helpt ook de milieubelasting verminderen. Het is de bedoeling is om het aanbod later verder uit te breiden in functie van het gebruik.

Infomoment

Op dinsdag 18 juni 2024 wordt cambio autodelen voorgesteld tijdens een gratis en vrijblijvend infomoment in GC Den Dries. Alle geïnteresseerde inwoners zijn welkom. Inschrijven kan via cambio.be/retie.