Tijdelijke verkeerslichten op Turnhoutseweg

din 20 Feb
© Stad Geel

Nog tot eind volgende week krijgen de bomen op de Turnhoutseweg tussen Geel en Kasterlee een grondige snoeibeurt. Daardoor is er op de plaats waar gesnoeid wordt een mobiele werkzone met verkeerslichten. De werken vinden plaats tussen 9u en 15u om het verkeer, zeker in de spitsuren, zo weinig mogelijk te hinderen.

"Langs de Turnhoutseweg staan heel wat bomen die de straat een groen karakter geven", klinkt het bij de stad. "Na inspectie blijkt dat enkele bomen niet meer gezond zijn. Om gevaarlijke situaties voor voorbijgangers bij bijvoorbeeld hevige winden te vermijden, zal de stad vier bomen vellen en heel wat andere bomen een snoeibeurt geven." Aansluitend zal ook een bosje populieren onder handen genomen worden. Want de bomen blijken in slechte staat.

Elke boom die geveld wordt, moet gecompenseerd worden. Daarom worden er later dit jaar nieuwe bomen geplant. "De aanplanting van de nieuwe bomen gebeurt telkens in het plantseizoen in het najaar zodat de bomen goed en gezond kunnen groeien." Het bosjes populieren zal er tijdelijk dus wat kaler uitzien, maar er komen nieuwe bomen.