Maximumsnelheid van 50 naar 70 km/uur op deel tangent

vrij 7 Jun
Tangent Leuvensesteenweg N15 Mechelen
© RTV

Gemotoriseerd verkeer mag vanaf maandag 70 km/uur rijden op de tangent tussen de Leuvensesteenweg en de N15. Wegbeheerder AWV komt de verkeersborden maandag plaatsen.

Sinds de opening van de tangent twee jaar geleden wordt het verkeer er constant gemonitord en geëvalueerd. Stad Mechelen en wegbeheerder AWV deden dan ook al enkele aanpassingen. Zo werden onlangs nog de verkeerslichtenregeling en de afslagstroken aan het kruispunt met de Leuvensesteenweg aangepast.

Nu komt er ook een aanpassing van de snelheid op het deel van de tangent dat de N15 met het kruispunt aan de Leuvensteenweg verbindt. Een maximumsnelheid van 70 km/uur is er logischer.

Veiligheid

Ook voor het stuk tussen de Jubellaan en het kruispunt aan de Leuvensesteenweg was de stad vragende partij om de maximumsnelheid naar 70 km/uur te brengen, maar aanpassing is daar voor AWV niet mogelijk. De veiligheid aan de in- en uitritten van de stationsparking is dan niet meer gewaarborgd. Bovendien komt daar in de toekomst nog de afslag naar de Arsenaalverbinding bij. In de tunnel verandert er niks.