Militair voor de rechter na agressief gedrag in het verkeer

maa 27 Mar 2023
Een militair moest voor de rechter in Turnhout verschijnen. De man van 47 was begin mei 2021 net terug van een buitenlandse missie toen hij zich misdroeg in het verkeer. Op de rotonde van de Antwerpseweg in Geel gaf hij een 79-jarige man een vuistslag in het gezicht. Hij bestuurde op dat moment een lichte vrachtauto en maakte zich kwaad omdat een andere bestuurder geen voorrang had verleend op de rotonde.

Nadat hij eerst luid claxonneerde, stapte hij uit zijn voertuig om zich naar de auto van de andere bestuurder te begeven. Hij gaf de 79-jarige bestuurder een vuistslag in het gezicht. Het gevolg van een posttraumatisch stresssyndroom, zegt zijn advocaat. Het openbaar ministerie vraagt een gevangenisstraf van 8 maanden voor de verkeersagressie.

De advocaat hoopt op een opschorting van straf. De militair kwam net terug van vier maanden buitenlandse missie in Afrika. Daarvoor had hij zes maanden in Afghanistan gezeten. Hij werd er geconfronteerd met gevaarlijke en stresserende situaties”, aldus de advocaat.