Meer groene ontmoetingsplaatsen dankzij subsidie voor project ‘Katelijns Kiemzaad’

maa 21 Aug
Het gemeentebestuur heeft een subsidie van 44.750 euro binnengehaald voor het project 'Katelijns Kiemzaad'. Via dit project wil Sint-Katelijne-Waver minstens acht groene ontmoetingsplaatsen creëren.

Met het project ‘Katelijns Kiemzaad’ willen ze aantrekkelijke groene ontmoetingsplekken creëren waar zowel jong als oud kunnen samenkomen. 285 kinderen lieten eerder hun stem horen tijdens een bevraging. Zij vroegen om meer speelplekken in de gemeente. Waar de nieuwe ontmoetingsplekken komen, weet het bestuur evenwel nog niet. “Nog dit najaar zullen we een bevraging bij onze inwoners organiseren om deze plekken te bepalen”, vertelt burgemeester Kristof Sels. In juni 2024 hoopt het gemeentebestuur te kunnen starten met de aanleg van de nieuwe ontmoetingsplekken. De speelelementen zullen eerst komen, de beplanting volgt in het najaar.

De financiële steun kadert binnen de subsidies voor verstedelijkt platteland van de Provincie Antwerpen en is toegekend aan het project ‘Katelijns Kiemzaad’. De gemeente werkt hiervoor samen met Regionaal Landschap Rivierenland. 

Foto gemeente St.-Kat.-Waver: Picknickbank in het groen aan het Pasbrugbos