Mechelen pompt 168.000 euro in lokalen jeugdverenigingen

woe 2 Aug
Stad Mechelen verleent dit jaar een subsidie van 168.000 euro voor de nieuwbouw of renovatie van jeugdlokalen. Alle aanvragers kregen daarbij groen licht. Zes jeugdverenigingen krijgen zo steun voor hun projecten, gaande van kleine aanpassingswerken tot nieuwbouw.

Duurzame renovatie- en nieuwbouwprojecten zitten al een tijdje in de lift. Ook jeugdverenigingen springen volop mee op deze kar. Dankzij investeringssubsidies van de stad Mechelen voor renovatie en nieuwbouw van jeugdlokalen, krijgen deze verenigingen een welgekomen ruggensteun om hun lokalen aan te pakken. 

Voor 2023 dienden zes jeugdverenigingen een subsidieaanvraag en trekt de stad 168.000 euro uit. Volgende jeugdverenigingen zijn in blijde verwachting van deze extra middelen: Chiro Leest, Chiro Coloma, Jeugdhuis Joko, Woudlopers, Weyneshof vzw en Jeugdhuis Joppe. Hun ingrepen gaan van vervanging van verlichting en cilindersloten tot verwijdering van asbest en het optrekken van een nieuwbouw. Na afloop van de werken voert de stad steeds een controlebezoek uit. 

Foto: RTV