Man uit Herselt vrijgesproken wegens twijfel voor verkrachting 4-jarig zoontje

woe 1 Mar 2023
Een opvallende uitspraak van de rechter vandaag. Een man uit Herselt riskeerde 40 maanden cel voor de verkrachting van zijn zoontje maar is nu dan toch vrijgesproken wegens twijfel. Iemand een valse stempel van verkrachter op kleven is volgens het openbaar ministerie in Turnhout even erg dan een echte verkrachter vrijuit laten gaan.

Voor de rechter

Om die reden werd het onderzoek tegen de 37-jarige man uit Herselt aanvankelijk geseponeerd. Maar na een nieuwe klacht door de moeder zag de openbare aanklager voldoende bewijzen tegen de papa van het kind en moest de man zich voor de rechtbank verantwoorden voor de verkrachting van zijn vierjarig zoontje. De ouders van het jongetje hebben twee jaar een relatie gehad. Kort na de geboorte van het kind gingen ze uit elkaar. Af en toe verbleef het jongetje bij zijn papa. Eind april 2021 klaagt het jongetje over pijn. “Papa heeft weer met zijn vinger in mijn poep gepeuterd”, vertelde het jongetje. 

Volgens de beklaagde waren het verzinsels die kaderen in een vechtscheiding en werd het kind opgestookt door zijn mama. De beklaagde schreeuwde zijn onschuld uit: “Ik ben al vijf jaar aan het vechten om mijn zoon bij me te kunnen hebben. Het zou stom zijn dat ik dan iets verkeerd doe dat tegen mij gebruikt kan worden.” De man is nu door de rechtbank vrijgesproken wegens twijfel.