Man die vrouwen bedwelmt en verkracht riskeert zeven jaar cel

woe 5 okt 2022
Een man van 66 uit Westerlo riskeert een effectieve gevangenisstraf van zeven jaar en een ontzetting uit zijn rechten. De man staat terecht voor het bedwelmen en verkrachten van drie vrouwen in zijn caravan in Westerlo. Hij maakte met zijn smartphone ook filmpjes van de verkrachtingen.

Eén van de slachtoffers stapte op 1 januari naar de politie. De vrouw was bij de beklaagde komen uithuilen na een relatiebreuk met haar partner. Hij liet haar drie glazen Duvel drinken. In het derde glas had hij verdovende middelen gedaan. Ze werd daarvan slaperig en ging in de zetel liggen. Daarop werd ze verkracht. ’s Morgens deed de vrouw aangifte bij de politie die de man oppakte.

Aanvankelijk beweerde de man dat hij alleen een foto van haar achterwerk had genomen, maar geleidelijk aan bekende hij ook het misbruik. De speurders vonden immers op zijn gsm filmpjes van de verkrachting. Er was ook een filmpje van de verkrachting van een andere vrouw en er zou ook sprake zijn van een derde vrouw, maar die heeft zich nog niet gemeld.
B. verbleef twee maanden in voorhechtenis in de gevangenis en staat sindsdien onder elektronisch toezicht. Zijn advocaat vroeg om de man een celstraf met voorwaarden op te leggen zodat hij aan zijn seksuele problematiek kan werken.

 

Excuses aangeboden

De beklaagde bood in de rechtbank ook zijn excuses aan. “Ik heb spijt van wat ik gedaan heb, maar het is te laat”, sprak de man. “Ik zal zoiets nooit meer doen en wil mijn excuses aanbieden aan de slachtoffers.” De jonge vrouw die begin dit jaar werd misbruikt, had hier geen boodschap aan. Ze liet haar advocate een brief voorlezen. “Ik werd misbruikt door iemand die ik in vertrouwen had genomen. In plaats van steun te geven, heeft hij me gedrogeerd en verkracht”, reageerde ze. “Ik lijd sindsdien aan angsten en nachtmerries en ik durf niet meer alleen weg te gaan. 31 december, een dag waarop iedereen feest, zal voor mij nooit meer hetzelfde zijn. Het begin van een nieuw jaar is voor mij het begin van een nachtmerrie.” Ze vroeg een schadevergoeding van 46.800 euro. De rechtbank velt een vonnis op 19 oktober.

Foto: Rechtenvrije stockfoto