Loena Hendrickx moet vrede nemen met zilver

zat 28 Jan 2023
Loena Hendrickx is vanmiddag tweede geworden op het Europees kampioenschap kunstschaatsen in Finland. Ze kon haar achterstand die ze in de korte kür opliep niet meer goedmaken. Integendeel. Loena Hendrickx startte sterk aan haar vrije kür. Maar halfweg viel ze twee keer kort na elkaar. En dat kostte haar dure punten. Ze was na afloop dan ook duidelijk teleurgesteld.

Na de korte kür afgelopen donderdag stond de Arendonkse kunstschaatster op een tweede plaats, op twee puntjes van de leidster. Loena Hendrickx maakte op die korte kür een foutje en dat kostte haar punten.

Favoriete

Ze was achteraf duidelijk ontgoocheld en zei dat ze eerst een potje moest uithuilen om zich daarna helemaal klaar te stomen voor de vrije kür en misschien wel het belangrijkste moment uit haar carrière. Maar helaas kon ze haar achterstand vanmiddag niet goedmaken.

Loena Hendrickx begon aan het EK als de absolute favoriete. Op het vorige Europees kampioenschap eindigde ze vierde achter drie Russinnen, maar die mogen door de oorlog in Oekraïne niet deelnemen. Daarna werd ze ook nog vice-wereldkampioen en behaalde ze een top-8 plaats op de Olympische. En dit jaar bevestigde ze alleen maar haar status als beste Europese kunstschaatster.

 

Foto: archiefbeeld