Laatste prikdag in Eerstelijnszone Middenkempen

woe 14 Dec 2022
In zaal 't Hof in Herentals worden vandaag de laatste coronaprikken van de Eerstelijnszone Middenkempen gezet. Iedereen die nog een coronavaccin of -booster wil, kan vandaag tussen 10 en 20 uur terecht op de openprikdag. Daarna sluit het vaccinatiecentrum definitief de deuren. Wie dan nog een vaccin wil, kan dat bij de huisdokter of enkele apothekers laten zetten.

We willen nu graag nog zo veel mogelijk mensen bereiken, want dit is de laatste kans om nog gratis een vaccin te krijgen", vertelt Leen Henckens van Eerstelijnszone Middenkempen. Wie nu nog langskomt, zijn vooral mensen die eerder niet konden komen omdat ze in het buitenland waren, besmet waren met corona of 80-plussers of risicopati├źnten die hun vijfde prik nog komen halen. Door omstandigheden kwam ook burgemeester Mien Van Olmen vanmorgen nog een coronavaccin halen.

Tijdens de vorige twee openprikdagen in Grobbendonk en Lichtaart werden er respectievelijk 272 en 217 vaccins gezet. Het totaal van de boostervaccinaties komt daarmee op zo'n 50.790, daarmee is 58% van de volwassen bevolking 
in de zone gevaccineerd. "Als je ziet dat het Vlaams gemiddelde op 42% zit, zijn wij wel heel blij met onze cijfers", aldus Leen Henckens.

Op 1 januari zit de taak van de eerstelijnszones voor de coronavaccinatiestrategie erop. Vanaf dan kan je waarschijnlijk je coronavaccin of -booster bij de deelnemende huisdokters en apothekers halen. Hoe dat allemaal in zijn werk zal gaan, is nog niet duidelijk.