kOsh derde in Koningin Paolawedstrijd

vrij 2 Jun 2023
De leerlingen van het vierde jaar Natuurwetenschappen van kOsh in Herentals zijn derde geworden bij de Koningin Paolawedstrijd voor vernieuwende pedagogische projecten. Ze werden beloond voor hun project ’t Barakske’, een oude werfkeet die ze ombouwden tot een moderne foodtruck.

Kosh heeft de derde prijs weggekaapt met het project ‘Van Kennis tot Creatie’.  Leerlingen worden aangemoedigd om samen met leerlingen van andere domeinen en finaliteiten aan een project te werken. Ze moeten knowhow uitwisselen. En leerlingen ervaren dat het samen-werken tot betere resultaten leidt.

Dat brachten de leerlingen van  het vierde jaar Natuurwetenschappen van het kOsh in de praktijk in hun project ’t Barakske. Ze gingen op zoek naar medeleerlingen uit andere richtingen die hen konden helpen om van een oude werfkeet een modern uitgeruste foodtruck te maken. Deze werd voor het eerst ingezet op de opendeurdag begin mei.

De leerlingen, directie en leerkrachten mochten in de koninklijke serres van Laken de prijs in ontvangst nemen uit handen van prinses Claire en in aanwezigheid van koningin Paola en koning Albert.

Foto: GVA