Kempense snelwegparkings worden verbeterd en veiliger gemaakt

woe 7 Feb
snelwegparking_vorselaar_070224.jpg
Op initiatief van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters zet het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de volgende jaren volop in het vernieuwen en veiliger maken van de snelwegparkings. Ook de parkeerterreinen in Postel, Gierle en Vorselaar langs de E34 en in Minderhout langs de E19 worden aangepakt.

Bij het ontwerp van de vernieuwde parkings ging extra aandacht naar de veiligheid door voldoende verlichting te voorzien, camerabewaking te installeren en een duidelijke scheiding tussen vracht- en personenwagens in te voeren. Op de parkings in Postel, Gierle en Vorselaar werd al aan beide kanten van de snelweg hekwerk geplaatst. Later komen er nog bewakingscamera’s. Dat moet het veiligheidsgevoel bij de passerende chauffeurs verhogen.

snelwegparking_vorselaar_070223b.jpg

Meer comfort

De snelwegparking langs de E19 in Minderhout wordt heraangelegd. Het comfort van de parking moet aanzienlijk stijgen door meer ontspanningsmogelijkheden en meer en beter sanitair. Dit najaar wordt een studie opgestart. Vlaanderen trekt voor de heraanleg 1,5 miljoen euro uit.

Foto's: RTV