JOC Frontaal gaat open na renovatie: “Frisser, gezelliger en duurzamer”

vrij 25 Nov 2022
Jeugdhuis JOC Frontaal in Lille gaat op zaterdag 26 november opnieuw open. Het jeugdhuis sloot in augustus van dit jaar even de deuren om renovatiewerken uit te voeren. Op enkele maanden tijd werd de vloer van het jeugdhuis vervangen, werd er een nieuwe toog geïnstalleerd en kregen de muren een likje verf. Daarnaast kregen de inkom en de toiletten een opfrisbeurt. De leden van het bestuur hebben zoveel mogelijk werken zelf uitgevoerd, met hulp van vrienden en kennissen.

Bij de renovatiewerken spendeerde het bestuur van het jeugdhuis ook extra aandacht aan duurzaamheid. Zo vervingen ze alle oude lampen door ledlampen en schakelen ze met de heropening over op herbruikbare bekers.

Zoektocht naar bestuursleden

Het JOC had het een tijdlang moeilijk om nieuwe bestuursleden te vinden, maar het bestuur liet zich daardoor niet tegenhouden. Nieuwe vrijwilligers boden zich aan, en met z’n allen engageerden de jongeren zich om van het jeugdhuis een frissere en milieuvriendelijkere ontmoetingsplaats te maken. Zaterdagavond 26 november om 21 uur kan iedereen weer terecht in het JOC.

Foto: archiefbeeld