Jef(ke) Delen stopt echt met voetballen: "Per inspanning 5 minuten recupereren"

zat 21 mei 2022
De Ryan Giggs van de Belgische voetbalvelden heeft zijn voetbalschoenen nu echt aan de haak gehangen. Jef of Jefke Delen speelde gisteravond zijn laatste matchen. Zijn liefhebbersploeg Rode Ster Corsica in Beerzel had een heel programma opgezet om de sympathieke ex-linkerflankspeler van onder meer KV Mechelen, Verbroedering Geel en uiteraard Westerlo een gepast afscheid te geven.

Jefke werd door tientallen vrienden, familieleden en ex-ploegmaats verrast op de club en mocht daarna opdraven voor wedstrijden met zijn vriendengroep, zijn voormalig jeugdploeg bij Beerzel, zijn huidige team, de veteranen van Rode Ster Corsica en een ex-vedettenelftal. Onder meer Nico Van Kerckhoven, Joris Van Hout, Jan Verlinden, Vedran Pelic, Bart Deelkens en Jan Ceulemans, als trainer, tekenden present.

Jef Delen kon het allemaal niet goed vatten. "Ik word er wel emotioneel van dat zoveel mensen mijn tweede afscheid komen meevieren. Ik ben altijd mezelf gebleven en ik denk dat ik op die manier veel vrienden heb gemaakt."

Wat de uitlaatklep van Jefke nu wordt? "Ik heb al een fiets gekocht, maar ik moet er nog op geraken. En ik padel tegewoordig wel graag. Nog verder voetballen? Nee, het is per inspanning 5 minuten recupereren. Ik word binnenkort 46, het is echt goed geweest." Morgen meer in RTV-vandaag.