Da Barone, nieuw Italiaans restaurant, opent op locatie Arcobaleno in Geel

da barone
© RTV

Sinds vorige week woensdag is er op de Diestseweg in Geel een nieuw Italiaans restaurant bijgekomen. Op de plek waar vroeger Ristorante Arcobaleno zat, openen Jan en zijn vrouw hun zaak Da Barone. Ze willen bezoekers het gevoel te geven dat ze écht in Italië zitten.

Op de menukaart is de versgemaakte pasta vooral bedoeld als voorgerecht. Het hoofdaccent ligt zoals dat in Italië vaker voorkomt op vlees, dat op houtskool bereid wordt. Jan komt oorspronkelijk uit Sicilië, maar de gerechten in het restaurant komen uit heel Italië, met hier en daar een invloed van de streek rond de Etna.

Het koppel deed eerder ervaring op in de horeca in Italië en Londen, en baatte ook al een restaurant in Geel uit. Dat verkochten ze door, om nu opnieuw te beginnen. De inrichting van Da Barone deden ze helemaal zelf. Jan staat in voor de keuken en het menu, zijn vrouw voor de zaal en de wijnbar.

De naam verwijst naar de geschiedenis van Jan zijn familie, die kleine wijnproducenten waren met wijngaarden en olijfbomen. Vandaag serveren ze nog steeds olijfolie van zijn grootvader. De opening verloopt alvast succesvol, en met hun nieuwe zaak hopen ze een stukje Italië naar Geel te brengen.