Inbrekers ook met oud op nieuw op pad: een overzicht

zat 30 Dec
Aan Zeven Zillen in Herentals werd een inbraak vastgesteld. Hetzelfde in de Nachtegalendreef in Grobbendon waar dieven langs de achterzijde binnendrongen. In de Pater Voordeckersstraat in Grobbendonk was er een poging tot inbraak.

Ook in Mechelen en Willebroek

Aan de Vaartdijk in Mechelen was er een inbraak in een personenwagen die geparkeerd stond op de openbare weg. Een ruit van het voertuig werd beschadigd. Aan de Postzegellaan werd op deze manier een dvd-speler gestolen. Aan de Zemstbaan werd een rugzak, laptop en paspoort gestolen uit een bestelwagen op een openbare parking. Op de Bruul wordt tijdens het winkelen de portemonnee uit de handtas van een 57- en een 63-jarige vrouw gestolen. In de Schepvoortstraat was er een woninginbraak: een spelconsole, gsm en juwelen zijn verdwenen.In de Stuivenbergstraat werd ingebroken in een appartement op de eerste verdieping en daar werden juwelen gestolen

In Willebroek in de Lindenstraat werd ingebroken in een woning. Achteraan de woning werd een raam beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht en er is geld meegenomen. In Bornem in de Reigerlaan was er een Inbraak in een woning: Juwelen.zijn verdwenen. Hetzelfde doet zich voor in de Ploegstraat in Bornem.

 

In Mechelen in de Bleekstraat werd uit een langs de weg geparkeerde vrachtwagen een rugzak gestolen met portefeuille waarin identiteitsdocumenten, bankkaarten en een geldsom zat. Ook een gsm werd meegejat. Aan Geerdegem-Schonenberg in Mechelen werd uit een openstaande garage gereedschap gestolen. Het gaat om een frees- en boormachine, slijpschijf en een elektrische schroevendraaier. In Willebroek aan de Kebbinglei probeerden dieven binnen te geraken in een garage. De poort van de garage is beschadigd maar ze konden niet binnen.

 

Foto: archief RTV

Ook in Turnhout en Lille

In Turnhout stelden bewoners zaterdagochtend om 0.30 uur vast dat er in hun appartement in de Korte Veldstraat was ingebroken. De voordeur werd geforceerd. De buit was een portefeuille. In Gierle aan de Beersebaan stelden bewoners zaterdag om 23.30u vast dat er was ingebroken. Dat moet gebeurd zijn tussen de late namiddag en avond, steeds vaker een geliefde periode voor inbrekers. Er werd een hoeveelheid geld gestolen. In Turnhout werden zaterdag nog twee inbraken gemeld tussen 19.30u en 20.30u in de Heidevenstraat: op één adres werd de ruit van een woning ingeslagen en de bovenverdieping doorzocht (gebeurd tussen 15u en 19u), iets verderop in een andere woning werd het raam van een slaapkamer vernield en een huis  doorzocht: op het eerste gezicht was er niets verdwenen.