Hoogstraten neemt massaal afscheid van verongelukte Daniel

zat 27 Jan
danielcompilatie.png
In de parochiekerk OLV Bezoeking in Meer is afscheid genomen van Daniel Monteiro Fortuna. De 11-jarige jongen kwam begin deze week om het leven bij een dodehoekongeval met een vrachtwagen in Minderhout. Daniel zou over een maand 12 jaar worden en werd op zijn fiets aangereden op enkele honderden meters van zijn woning. (FOTO: GVA/RTV)
danielmonteiro1.png

Daniel zat in het zesde leerjaar op basisschool De Scharrel in Minderhout. Daar was er dinsdag, één dag na het ongeval, al een stiltemoment. Er werd ook een rouwruimte ingericht en leerkrachten en leerlingen kregen pscyhologische ondersteuning. Daniels mama, die poetsvrouw is in de kleuterschool van De Scharrel, kwam maandag zelf uit op het tragische ongeval.

Tijdens het afscheid vanmiddag werden vooral herinneringen opgehaald aan de jongen. “Daniel stond volop in het leven, samen met jullie willen we mooie herinneringen aan hem ophalen,” stond te lezen op de rouwbrief.

“Daniel was een vrolijke jongen met een glimlach op zijn gezicht, lief en ondeugend in zijn ogen, nieuwsgierig, altijd op zoek naar waarom, een jongen met een bal aan zijn voeten, expressieve en levendige ogen, verantwoordelijk en speels, leuk en een kleine veelvraat”, zo omscheven zijn ouders Vitor en Susana Daniel, staat te lezen in GVA.

Na de uitvaart werden er ballonnen opgelaten voor Daniel. Witte ballonnen als teken van hoop maar ook veel blauwe ballonnen omdat dat de lievelingskleur was van de jongen.