‘Hart voor Geel’ brengt 14.000 euro op voor lokale goede doelen

vrij 18 Nov 2022
Liefdadigheidsavond ‘Hart voor Geel’, die deze zomer op 24 juni gehouden werd, heeft 14.000 euro opgeleverd. Dat maakten de Geelse serviceclubs Fifty-One, Kiwanis luvenis en In Sane, Ronde Tafel, Rotary en 41-club gisteren bekend. Tijdens de pandemie mochten activiteiten niet of slechts heel beperkt doorgaan, wat het voor tal van organisaties moeilijk maakte om geld in te zamelen voor het goede doel. De vijf Geelse serviceclubs sloegen vorige zomer daarom de handen in elkaar om een liefdadigheidsavond te organiseren. Met 14.000 euro winst, was de avond zeker een succes. Daarom wordt er in maart 2024 een vervolg aangebreid.

De opbrengst van de liefdadigheidsavond gaat integraal naar ‘Kind In Nood’, ‘Planeet Goudgeel’ (foto onderaan), ‘Opvang vluchtelingen Oekraïne’ (foto onderaan) en ‘Lienekeshof’. Die lokale goede doelen zetten zich dagelijks in voor kwetsbare kinderen en hun toekomst.

Vervolg in 2024

De unieke samenwerking tussen de Geelse serviceclubs heeft voor een zeer mooi resultaat gezorgd, en zo is een nieuwe trend gezet. Ook in de toekomst willen ze financieel bijspringen bij initiateven die het zonder bijkomende hulp niet redden. In maart 2024 plannen de Geelse serviceclubs een nieuw initiatief, en dit keer willen ze de Geelse bevolking er ook actief bij betrekken.

Foto bovenaan: Hart voor Geel, andere foto's: archiefbeeld