Partnerartikel

Handige tips voor wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat

din 14 Nov
Wanneer je op vakantie gaat, dan komt hier natuurlijk wel het nodige bij kijken. We kunnen ons daarom ook heel goed voorstellen dat je wel wat tips kunt gebruiken en niet helemaal weet waar je allemaal rekening mee moet houden. Helemaal als je bijna of zelfs nog nooit gevlogen hebt, is het prettig dat mensen je wat handvatten geven, zodat je weet wat je allemaal te wachten staat. In dit artikel nemen we je daarom mee door een aantal tips die niet alleen handig zijn voor mensen die nog niet eerder hebben gevlogen of waarvoor het al even geleden is, maar ook voor zij die regelmatig op het vliegtuig stappen voor een vakantie in het buitenland.

Zorg dat je op tijd boekt

Tijdens de zomerperiode is vakantie natuurlijk ontzettend populair. Logisch ook, aangezien de kinderen vakantie hebben en het dan vaak ook lekker weer is in de meeste landen. Belangrijk dus om tijdig te boeken. Helemaal wanneer je vastzit aan een bepaalde periode is het ons advies om een maand of 4 voor vertrek te boeken. Zo weet je niet alleen zeker dat je de juiste prijs betaalt, maar voorkom je ook dat alle mooie accommodaties al zijn volgeboekt. Voor wie online de vertrek vluchten Schiphol checkt, zal ook zien dat er tijdens deze periode dagelijks veel meer vluchten zijn, dan bijvoorbeeld in de maanden oktober en november. Je kunt er dus maar beter vroeg bij zijn, voordat alle mooie plekken zijn volgeboekt.

Pak je koffer goed in

Is je vakantie geboekt? Dan duurt het vaak nog even voor het daadwerkelijk zover is. Toch gaat dit vaak een stuk sneller dan we denken en is het voor je het weet tijd om de koffer in te pakken. Omdat het inpakken van de koffer bij het overgrote deel van de mensen zorgt voor stress, is het belangrijk om hier tijdig mee te beginnen. Om er zeker van te zijn dat je niets vergeet, is het ons advies om een online checklist te downloaden zodat je per categorie kunt kijken of je alles bijhebt. Hierbij moet je denken aan je kleding, toiletartikelen en eventueel andere dingen die belangrijk voor je zijn en je absoluut niet mag vergeten. Wanneer je koffer is ingepakt, zul je ook merken dat je een stuk meer rust hebt.

Vertrek op tijd

Je wilt natuurlijk niet te laat komen of je moeten haasten! Zorg er daarom voor dat je op tijd vertrekt. Online kun je de tijden voor vertrek Schiphol van je vlucht zien, zodat je precies weet om hoe laat je bij de gate moet zijn. Omdat het op Schiphol best druk kan zijn, is het advies om minimaal twee tot drie uur voor vertrek aanwezig te zijn. Zo kun je rustig de koffers inchecken, nog even een rondje lopen op het enorme vliegveld en vervolgens langzaam naar de gate lopen waar je moet boarden. Omdat er onderweg altijd iets kan gebeuren, is het aan te raden een uurtje extra speling te houden. Mocht je dan vertraging hebben onderweg, dan hoef je niet bang te zijn dat je te laat op het vliegveld komt.