Partnerartikel

Handige manieren om meer water te drinken

don 18 Jan
image001_2.jpg
Tegenwoordig bestaat er geen twijfel over dat het drinken van veel water een goede gewoonte is in de voortdurende zoektocht naar een optimale gezondheidstoestand. Volgens experts moet je dagelijks per kilogram lichaamsgewicht 35 milliliter water drinken.

Als je 70 kilo weegt, moet je dus elke dag 2,4 liter water drinken. Dit moet over de dag worden verdeeld, waar een watertap bij kan helpen. Hier zijn nog meer tips die je kunnen helpen je hydratatie te verbeteren.

Drink melk

Volgens een onderzoek uit 2016, gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition, is melk een goede hydraterende drank vanwege de hoeveelheid elektrolyten en water die het bevat. Het vervangen van een suikerhoudende drank per dag door een glas melk, al dan niet magere, kan je daarom helpen langer gehydrateerd te blijven, terwijl je ervoor zorgt dat je elke dag voldoende vitamine D en calcium binnenkrijgt.

Voeg een smaakje toe

Het drinken van gewoon water kan voor sommige mensen moeilijk blijken te zijn. Enkele tips kunnen daarom handig zijn om de eentonigheid te doorbreken. Het is bijvoorbeeld een goed idee om citroen- of grapefruitsap toe te voegen aan water en er stukjes verse gember in te laten trekken. Je kunt ook vers of bevroren fruit en verse kruiden aan je water toevoegen om het smakelijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld aardbeien mengen met basilicum of komkommers met tijm. Zorg ervoor dat je het fruit goed wast als je de schil laat zitten. Dit eenvoudige gebaar zal een deel van de pesticiden en conserveermiddelen verwijderen die op het oppervlak van veel fruit voorkomen. Ook zijn er andere goede alternatieven, zoals suikervrije kunstmatige smaakconcentraten in de vorm van druppels of essences, om het water wat smaak te geven.

Neem je fles altijd mee

Een goede manier om ervoor te zorgen dat je overdag voldoende water drinkt, is door altijd je herbruikbare waterfles bij de hand te hebben. Of het nu op het werk, thuis of tijdens activiteiten is, je hebt altijd water bij je. Een goede tip om gemakkelijker te kunnen tellen hoeveel water je hebt gedronken, is door elastiekjes om de fles te wikkelen en deze te verplaatsen/verwijderen om je te herinneren aan de porties die je hebt gedronken.

Eet genoeg fruit en groenten

Een groot deel van het water dat je dagelijks consumeert, komt uit het voedsel in je dieet. Verbazingwekkend, nietwaar? Een appel bestaat bijvoorbeeld voor ongeveer 85% uit water, terwijl een tomaat voor ongeveer 95% uit water bestaat. Het verhogen van de hoeveelheid fruit en groenten die elke dag wordt geconsumeerd, is daarom een geweldige manier om je hydratatie te verbeteren en tegelijkertijd je inname van vitamines, mineralen en antioxidanten te verhogen.

Creëer een routine

Het opzetten van een routine voor drinkwater kan het waterverbruik verhogen. Elke ochtend een glas water drinken bij het wakker worden, elke keer dat je naar de keuken gaat je glas te vullen met de waterdispenser van Brita of bij elke maaltijd zijn enkele voorbeelden om ervoor te zorgen dat je regelmatig water krijgt.