Groene vlag: Bleukensweide in Leest open voor schaatsers

woe 10 Jan
2201schaatspret.jpg
De regenval de afgelopen weken en de vriestemperaturen hebben ervoor gezorgd dat de Bleukensweide in Leest donderdag vanaf 8 uur opengesteld kan worden voor schaatsers. Het ijs is dik genoeg bevonden door de ijsmeesters.

Schepen van Natuur en Milieu Patrick Princen: "Het ijs bedraagt nu zo’n 5 cm en vannacht zal deze nog aandikken tot de vereiste minimumdikte van 6 cm. Dik genoeg, maar de kans is groot dat het bij één dag schaatsplezier zal blijven. Het ijs is wel heel donker en dus van voortreffelijke schaatskwaliteit. De ijsmeesters houden ter plekke de ijsdikte nauwkeurig in het oog. Schaatsen is toegestaan zolang de groene vlag omhoog hangt.”

Een groene vlag betekent dat je op het ijs mag, een rode betekent dat het ijs niet betreden mag worden. Uiteraard blijft schaatsen op de Bleukensweide op eigen risico.

Het is niet de bedoeling om gewoon op het ijs te komen staan. Het is belangrijk dat wie het ijs betreedt, ook in beweging blijft. De duur van de schaatspret hangt af van de temperatuur en hoe goed het ijs houdt onder de schaatsers die op bezoek komen. Wanneer de veiligheid in gevaar komt, zullen de ijsmeesters de rode vlag hijsen en zullen mensen het ijs moeten verlaten.

Bezoekende schaatsers zullen hun eigen afval terug moeten meenemen aangezien er geen vuilbakken aanwezig zullen zijn. Het stadsbestuur vraagt uitdrukkelijk om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Er geldt een parkeerverbod in de onmiddellijke omgeving van de Bleukensweide. Wie toch met de auto wenst te komen, kan parkeren op de vroegere parking van SK Leest ter hoogte van de Zennebrug.