Jos en Mitje 75 jaar getrouwd: groot feest met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen

don 2 mei
© RTV

Het was woensdag groot feest in Schoonbroek bij Retie. Jos Nijs (95) en Maria 'Mitje' Meeus (99) vierden er samen met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hun albasten huwelijksverjaardag. Afgelopen dinsdag waren ze maar liefst 75 jaar getrouwd.

Op 30 april 1949 stapten Jos en Mitje in het huwelijksbootje. Het koppel vestigde zich in Schoonbroek waar ze het grootste deel van hun leven bleven wonen. Negen jaar geleden verhuisden ze naar een assistentiewoning in Oud-Turnhout. Daar zijn ze graag gezien en door iedereen gekend. En hoewel het stappen iets moeilijk gaat en ze wat slechter horen, gaan ze toch nog regelmatig naar de cafetaria om een wijntje te drinken.

Jos en Mitje kregen 11 kinderen, 19 kleinkinderen en 16 achterkleinkinderen. En die kwamen woensdag allemaal samen aan zaal 7 in Schoonbroek om de albasten huwelijksverjaardag te vieren. En dankzij de zon werd het een mooi tuinfeest waar veel mooie herinneringen werden opgehaald.

Dinsdag kwam ook een delegatie van het gemeentebestuur al bij het koppel langs met bloemen en cadeaubonnen en er was ook een receptie voor bewoners van het WZC.