Ex-partner riskeert 15 maanden voor poging tot doodslag

woe 1 Mar 2023
In een zaak van partnergeweld moest een 32-jarige man voor de rechter verschijnen. Hij heeft volgens het parket in Turnhout zijn ex-vriendin uit Vosselaar proberen te doden en riskeert daarvoor 15 maanden cel. Het dochtertje van de vrouw zag alles gebeuren.

Escalerend partnergeweld

Twee jaar geleden moest de politie uitrukken voor een klassiek geval van escalerend partnergeweld. Het slachtoffer moest in oktober en december 2020 al enkele keren slagen incasseren. Na een huisverbod kwamen de twee weer samen maar de man bleef agressief binnen de relatie.  Op 14 maart 2021 greep hij de vrouw bij de keel en scheurde haar kledij kapot. De vrouw werd de trap opgesleurd en op bed gegooid. Het dochtertje van het slachtoffer was getuige van de feiten. 

10-tal dagen later liep het opnieuw mis en belde het dochtertje naar de politie omdat haar mama opnieuw klappen had gekregen. Er werd zelfs een bloeding in haar hersenen vastgesteld door de dokters, gelukkig zonder levensgevaar, aldus de advocaat van de vrouw. Intussen ontkent de beklaagde dat hij zijn vrouw wilde doden. Vonnis op 28 maart. 

Rechtenvrije stockfoto