Nieuwe skatemogelijkheden in Holven en Oosterlo

vrij 7 Jun
Skatetoestellen Holven en Oosterlo
© Stad Geel

De oude toestellen van het skatepark aan De Bogaard krijgen een nieuwe bestemming. Ze worden op speelpleinen in de deeldorpen Holven en Oosterlo geplaatst.

De Bogaard krijgt binnenkort een nieuw skatepark waar beginnende en ervaren skaters hun hart kunnen ophalen. Heel wat kinderen en jongeren uit de deeldorpen willen ook in hun buurt skatetoestellen om zich volop uit te leven.

Omdat een aantal oude toestellen van het skatepark aan De Bogaard nog in goede staat zijn, heeft de stad beslist om deze in op het speelplein Helleblok in Holven en speelplein Oosterlosepad in Oosterlo te plaatsen.

Op het Oosterlosepad stonden al enkele skatetoestellen. Met de extra toestellen breiden de mogelijkheden voor kinderen en jongeren uit.

Proefopstelling

Speelplein Helleblok is niet verhard en lijkt in eerste instantie een minder geschikte locatie. Daarom komt er een proefopstelling. Het deel van de Heuvelgoor aan de ingang van het speelplein wordt afgesloten. Dit deel van de straat wordt zo een veilige speelomgeving met de ideale ondergrond om de skatetoestellen op te plaatsen.

In het najaar krijgen de buren rondom het speelplein en de gebruikers ervan de kans om hun bevindingen over de proefopstelling te geven. Daarna kan de stad beslissen of de de skatetoestellen er definitief blijven staan.