Graspop betaalt ongebruikte parkingtickets terug: "Steun er jeugdhuis Scharnier mee"

don 4 Jul
Buurtparking Graspop 2024 - RTV
© RTV - Door het regenweer waren de officiële parkings van Graspop gesloten, buurtbewoners stelden hun terreinen ter beschikking aan festivalgangers

Door het regenweer bleven de officiële parkings van Graspop Metal Meeting dicht. Iedereen die een ticket voor een parking gekocht had maar er niet terechtkon, kan nu zijn of haar geld terugkrijgen van de organisatie. Al stelt die voor om het geld te storten aan jeugdhuis Scharnier. Het jeugdhuis in Witgoor stond in de jaren '80 aan de wieg van Graspop en kan het geld goed gebruiken om de lokalen te vernieuwen.

Door de zware regenval voor en tijdens het festival bleken de reguliere parkeerterreinen niet toegankelijk. Het risico dat wagens er vast zouden te komen zitten, was te groot. De organisatie riep op om zo veel mogelijk met het openbaar vervoer en de fiets te komen. Buurtbewoners sprongen in de bres voor festivalgangers die toch met de auto kwamen en boden hun eigen tuin, oprit of andere plekken aan als alternatieve parking.

Jeugdhuis

De festivalgangers die een parkingticket hadden gekocht, maar dus niet op de parkings terecht konden, kunnen nu hun geld (15 euro) terugkrijgen van de organisatie. Al heeft de organisatie nog een ander idee. Want iedereen die dat wil, kan zijn of haar geld ook aan het goede doel schenken. Want Graspop stelt voor om de 15 euro te doneren aan jeugdhuis Scharnier in Witgoor.

Het waren namelijk huidig organisator Peter Van Geel en leden van het jeugdhuis die in de jaren '80 aan de wieg stonden van het festival. De eerste editie vond ook plaats aan het jeugdhuis aan het Meiplein in Witgoor. Komend jaar wil het jeugdhuis investeren in nieuwe lokalen. Het geld van de parkingtickets zou dan ook goed van pas komen.