Geels Brouwerijmuseum maakt van mislukte tripel nog sterke drank

vrij 12 Apr

De tripel Sint-Amandus van het Geels Brouwerijmuseum werkt dus ook als sterke drank. Dat ontdekte het Brouwerijmuseum zelf nadat ze een levering van slechte kwaliteit kregen vorig jaar. Met de hulp van Domein Walterus uit Poederlee hebben ze er nog een gedistilleerde van kunnen maken van 40 graden met de naam J.B. Stessens, vernoemd naar de man die de Geelse kunstacademie oprichtte.

Een gin mag het officieel niet genoemd worden, maar het kan best met een goede tonic gedronken worden, klinkt het. Het bier Sint-Amandus is redelijk kruidig en de slechte lading had een hoog alcoholpercentage (meer dan 10 procent). Door dat percentage kon er nog een pure sterke drank van gemaakt worden. Daar werden nog tal van andere smaken aan toegevoegd om J.B. Stessens te krijgen.

Er zijn 240 genummerde flessen gemaakt. Die zijn te koop vanaf zondag 14 april, onmiddellijk ook het startschot van het nieuwe seizoen voor het Geels Brouwerijmuseum.

j.b. stessens