7000 kinderen leven zich uit tijdens jubileumeditie van Bengelpop

vrij 21 Jun
Bengelpop 2024 Balen
© RTV

Bengelpop bestaat 20 jaar. Speciaal voor die gelegenheid werd het kinderfestival op recreatiedomein Keiheuvel in Balen dit jaar gespreid over twee dagen. Zo konden nog meer kinderen het schooljaar op een leuke manier afsluiten.

Bengelpop is al 20 jaar een traditie op het einde van het schooljaar. Op het kinderfestival kunnen kinderen uit het 1ste en 2de leerjaar zich naar hartenlust uitleven op welke manier ze ook maar kunnen bedenken. In workshops, op springkastelen en kermisattracties of luidkeels meezingend met hun grote idolen. Er is een brede waaier aan knettergekke randanimatie volledig op kindermaat.

Twee dagen

De voorbije jaren was Bengelpo in een mum van tijd uitverkocht en moest de organisatie heel wat kinderen teleurstellen. Daarom werd besloten om voor de jubileumeditie een extra festivaldag in de te lassen zodat er plaats was voor 7000 kinderen.

Bengelpop 2024 Balen
Bengelpop 2024 Balen

Waar het donderdag nog droog bleef en aangenaam zacht bleef, werd het vandaag een uitgeregende editie. Maar dat deerde de meeste kinderen niet. Met hun regenjas en eventueel laarzen aan waren ze gewapend om een heerlijke dag te beleven. Voor de kinderen was alvast weer een geslaagd einde van het schooljaar.