8 Mechelse scholen naar Urban Youth Games in Parijs

din 28 mei
haka youth games
© RTV

Nu donderdag trekken 48 leerlingen en leerkrachten van 8 verschillende Mechelse basisscholen naar Parijs. Ze nemen er deel aan de Urban Youth Games vrijdag. Samen met 2000 Belgische en Franse kinderen zullen ze daar een dagje sporten en zo leren dat je samen kan werken, ondanks de verschillen van ieder kind.

De Urban Youth Games gaan van start met een grote openingsceremonie waarin de kinderen samen een Haka dansen. Bij basisschool De Ham leerden de deelnemertjes die dans vandaag al aan.

38 leerlingen en 10 leerkrachten uit Mechelen nemen donderdag samen de bus naar de Franse hoofdstad om er vrijdag deel te nemen aan de Urban Youth Games, een grote sportdag in het teken van inclusie. In totaal doen er 2000 kinderen mee. Voor de Mechelaars is het de eerste deelname. De deelnemertjes van basisschool De Ham alleen al zorgen trouwens al voor diversiteit binnen de groep.

De Urban Youth Games zijn al een voorsmaakje voor Mechelen, want in oktober vindt er ook een regionale editie plaats in de stad.