Strengere regels voor zomerbars in politiezone Neteland

din 9 Jul
© RTV archief

Er gelden voortaan strengere regels voor zomerbars in de politiezone Neteland. Het aantal decibels wordt beperkt tot 85dB(A) en er mag enkel nog achtergrondmuziek spelen zo weet VRT. De nieuwe reglementering geldt voor de gemeenten Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar.

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) van Herentals moest in het verleden al een aantal keren ingrijpen en vergunningen intrekken omdat de uitbaters zich niet aan de voorwaarden hielden en de overlast voor de buurt te groot was.

Niet alleen zomerbars ook pop-ups

Voortaan zijn er strengere voorwaarden voor wie een pop-up bar wil openhouden. Ze moeten een uitbatingsvergunning hebben en de veiligheidsdiensten komen eerst op inspectie. Muziek mag voortaan de 85 dB(A) niet overschrijden. Uitzonderlngen zijn evenementen waar vooraf een aparte toelating voor nodig is. In het algemeen zal het dus gaan om achtergrondmuziek. Geen muziekbars dus.

De voorwaarden zijn niet alleen van toepassing voor zomerbars. Het hele jaar door moeten ook pop-up bars zich aan de maatregelen houden.