Groep Peeters-Govers en Thomas More geven student werk en diploma

don 13 Jun
Studeren en werken bij Albert Heijn en Thomas More
© Groep Peeters-Govers

Albert Heijn–Peeters-Govers en Thomas More in Geel lanceren de nieuwe format ‘Werken en studeren’ voor de retailopleidingen. Het gaat om een driejarige opleiding waarbij de studenten één dag per week les volgen en de andere dagen werken bij Albert Heijn - Peeters-Govers.

In samenwerking met Thomas More biedt Peeters-Govers medewerkers de mogelijkheid om op drie jaar een diploma te behalen terwijl ze tegelijkertijd voltijdse bij hen werken. De theorie wordt direct in de praktijk gebracht, waardoor studenten hun kennis meteen kunnen toepassen en verdiepen. De volledige opleiding wordt door Albert Heijn - Peeters-Govers gefinancierd.

Nood aan geschoolde shopmanagers

"We voelden een enorme nood aan geschoolde shopmanagers. Onze opleiding Winkelmanagement aan Thomas More is dan ook zo ontstaan: door te praten met het werkveld en in te spelen op hun vraag,” zegt Nathalie Menschaert, stagecoördinator en docent Winkel- en Retailmanagement bij Thomas More.

“Een heleboel verschillende profielen gaan aan de slag bij retailers. Vroeg of laat merken ze potentieel, maar dan ontbreekt vaak bagage. Bovendien hebben we gemerkt dat veel jongeren na hun middelbare school twijfelen tussen werken en geld verdienen of nog verder studeren. Dat hoeft geen keuze meer te zijn. Nu kunnen jongeren de twee meteen combineren."

Studenten uit verschillende branches van de retail zitten één dag per week samen in de klas en leren ook van elkaar, net omdat elke student zijn eigen werkervaring mee naar de klas brengt. De rest van de week werken ze.