Eerste ontharding van start voor nieuw stadsplein aan Keerdok

vrij 17 mei
werken Keerdok
© Projectontwikkelaar Montreal

De stad Mechelen start in samenwerking met projectontwikkelaars Kairos en Montreal met de realisatie van het gloednieuw stadsplein aan het Keerdok. Het plein bevindt zich tussen het Van der Valk hotel en het nieuwe DOK+wooncomplex en heeft een oppervlakte van circa 4.000 m².

Burgemeester Bart Somers (VOOR MECHELEN) lichtte de plannen vanmiddag toe: "Na alle voorbereidend en jarenlang werk kan eindelijk gestart worden met de bouw van ‘het salon’ van de nieuwe Keerdokwijk. Het wordt een nieuw en groen stadsplein waar bewoners en bezoekers welkom zijn, een nieuwe Mechelse toonplek met een urbanistische kwaliteit van Europees niveau."

Het contrast met de vroegere situatie is dus erg groot. Tot voor kort was het Rode Kruisplein een verharde parkeerruimte van bijna één hectare die zich uitstrekte tussen het Vander Valk Hotel (de Ouwen Dok) en de Vesten. Door de bouw van Parking Keerdok en een ondergrondse parking onder de nieuwe Mc Donalds ontstond een uitgestrekte ruimte die nu dus een invulling krijgt.