Duffel krijgt 3 nieuwe elektrische deelwagens

don 8 Feb
deelauto_080224_-_foto_gemeente_duffel.jpg
In Duffel komen er 3 elektrische deelwagens bij. Het lokaal bestuur gaat hiervoor samenwerking aan met energiecoöperatie Klimaan. Sinds 2016 is er al een deelwagen in Duffel, maar het gebruik is fel gestegen zodat er meer auto’s nodig zijn.

“We merken dat onze Duffelse gezinnen nog vaak 2 auto’s bezitten waarvan er 1 weinig gebruikt wordt of dat gezinnen met 1 wagen hun wagen slechts sporadisch gebruiken. De stap om een auto definitief weg te doen, is vandaag te groot. Met deze 3  nieuwe deelwagens willen we Duffelaars een goedkoper, gebruiks- en klimaatvriendelijk alternatief bieden”, vertelt schepen van mobiliteit en openbare werken Jos Hellemans.

Naam kiezen

De 3 nieuwe wagens, 2 Renault Zoe’s en een grotere Renault Kangoo, zullen herkenbaar zijn door een rode sticker, de vermelding van ‘coöperatief elektrisch autodelen’ en een naam op de motorkap. Duffelaars kunnen suggesties indienen voor de namen van de auto's. Dit kan via de Facebookpagina van Klimaan of via het contactformulier op de website van Klimaan. De naam moet beginnen met een G (gemeentehuis), S (station) of B (Bruul) zodat ze gelinkt zijn aan de straatnaam of locatie van de wagen. 

Op donderdag 21 maart organiseren het lokaal bestuur Duffel en Klimaan een infomoment in de Beethovenzaal van de bibliotheek in Duffel. Inschrijven voor het infomoment kan via coop.klimaan.be/infomomenten.

“Als de interesse groot is, organiseren we bijkomende infomomenten. En als de drie wagens onvoldoende zijn, plaatsen we er nieuwe bij want dit is een belangrijke stap naar een duurzame mobiliteit”, besluit schepen Jos Hellemans.

Foto: gemeente Duffel