Donkere wolken boven voetbalclub Immer Oost

vrij 26 Jan
u15.jpg
Het voortbestaan van VC Immer Oost is bedreigd. Dat blijkt uit een brief van het bestuur naar ouders, spelers en leden van de club die onze redactie kon inkijken. Er staat niet in dat de club wil stoppen. Maar VC Westerlo, dat net als Immer Oost de terreinen er huurt, wil er meer gebruik van maken. "Ik weet niet of we op deze manier nog verder kunnen", zegt voorzitter Benny Moons in een reactie. (FOTO: VC Immer Oost)

Immer Oost werd 3,5 jaar geleden opgericht en is een fusie van Immer Voort en Oosterzonen. De club groeide snel en telt nu bijna 230 leden, waarvan er 150 jeugdspelers zijn en Immer Oost heeft ook een vrouwenploeg. De club deelt de terreinen en accomodatie met VC Westerlo maar daar wringt nu net het schoentje. 

"We worden verplicht om op bepaalde uren te trainen en bepaalde velden wel of niet te gebruiken", zegt de voorzitter ons nog. "We zouden ook onze borden met eigen sponsors moeten weghalen. Dit is niet meer houdbaar." 

Westerlo heeft al voorgesteld om de jeugd over te nemen van Immer Oost, maar dat ziet het bestuur niet zitten. "De visie van een profclub stemt niet overeen met die van ons.  Dat begrijpen we ook wel. Maar wij vinden dat iedereen kunnen voetballen, ongeacht zijn of haar kwaliteiten", zegt voorzitter Moons nog. 

Kurt Van Diest, algemeen verantoordelijke van de jeugdopleiding bij KVC Westerlo, nuanceert de uitspraken van de voorzitter van Immer Oost maar erkent wel dat de club steeds meer trainingsvelden en -uren nodig heeft. "Onze G-werking groeit, net als het vrouwenvoetbal en dus hebben we meer capaciteit nodig. We pleiten ervoor om de co├Ârdinatie en planning van de velden voor Westerlo en Immer Oost op ons te nemen, dan gaat er minder discussie zijn. Nu gebeurt dat nog in onderling overleg."

Van Diest zegt ook dat alle jeugdspelers van Immer Oost welkom zijn bij Westerlo, of het nu gaat over jongens die op gewestelijk, provinciaal, interprovinciaal of elite-niveau willen voetballen. "Maar goede spelers moeten ook hogerop kunnen voetballen en die doorgroeimogelijkheden kunnen we de talenten van Immer Oost ook bieden."

De gemeente wil nu snel met beide clubs gaan samenzitten om tot een oplossing te komen.